Trodnevna žalost zbog tragedije na Cetinju

FOTO: RTCG

U Crnoj Gori je trodnevna žalost. Takvu odluku donela je crnogorska Vlada sinoć na telefonskoj sednici, a povodom tragedije na Cetinju u kojoj je ubijeno 11 osoba.

U skladu sa Odlukom Vlade dani žalosti su subota, nedelja i ponedeljak, odnosno 13, 14 i 15. avgust.

I prestonica Cetinje proglasila je trodnevnu žalost povodom velike tragedije koja se juče dogodila u tom gradu.

Povodom trodnevne žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti u Crnoj Gori, zastave će biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova.

U skladu sa Odlukom, na dan žalosti na javnim mestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće se emitovati muzika. Elektronski i drugi mediji dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi obeležavanju dana žalosti.

“Povodom nezabeleženog tragičnog događaja, koji je za posledicu imao gubitak života crnogorskih građana i građanki, Vlada je donela Odluku o proglašenju trodnevne žalosti na teritoriji cele države Crne Gore” navodi se u Obrazloženju Odluke.

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, juče je ubijeno 11 osoba među kojima i dvoje dece, dok je šestoro povređenih, među kojima je i pripadnik policije, potvrđeno je Javnom servisu Crne Gore iz Uprave policije.

RTCGPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.