Tri slučaja zaplene oružja i municije na Severu Kosova u jednom danu

FOTO: KoSSev

Kosovska policija izvestila je u današnjem policijskom izveštaju da je u prethodna 24 sata samo na Severu Kosova u tri navrata izvršila zaplenu oružja, odnosno municije, a zbog nedostatka dozvole.

Prvi slučaj nezakonitog posedovanja oružja registrovan je u ranim popodnevnim satima u Leposaviću.

Kako se navodi u izveštaju, osobi sa Kosova je oduzeta automatska puška M-70.

U kratkom saopštenju se navodi da nisu prijavljena hapšenja, a da odlukom tužioca predmet ide u redovnu proceduru.

U izveštaju su se našla još dva slučaja nezakonitog posedovanja oružja koji su registrovani u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Juče su u ulici Knjaza Miloša, takođe u ranim popodnevnim satima, oduzeta četiri metka za pištolj muškarcu sa Kosova.

Podsetimo, juče je u ranim popodnevnim satima izvršena akcija upravo u ulici Knjaza Miloša, u kojoj su učestvovale i specijalne jedinice Kosovske policije.

Deo ove ulice je bio blokiran, a iz KP u Prištini potvrdili su za KoSSev da je na ovoj lokaciji izvršen preteres, da nema izveštaja o hapšenju, te da su dvojica muškarca pozvani da se jave Kosovskoj policiji zbog sumnje da su pomagali u izvršenju krivičnog dela.

U izveštaju se, međutim, navodi da nisu prijavljena hapšenja, te da je pokrenuta redovna procedura.

Drugi slučaj registrovan je u večernjim satima, kada je tokom pretresa kuće muškarca sa Kosova, pronađen i oduzet pištolj sa dva metka.

I ovaj slučaj se istražuje.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.