Treća optužnica za sedam dana protiv pripadnika ISIS-a sa Kosova

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa Albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv opotuženog A.M., zbog sumnje da je učestvovao u ratovima u Siriji kao deo terorističke organizacije ISIS.

Optuženi je, kako se navodi iz kosovskog tužilaštva, obezbeđivao sredstva građanima Kosova koji su bili zainteresovani da odu u Siriju i da se učlane u ovu organizaciju.

A.M. je optužen i da je predavanjima na Kosovu, javno pozivao ljude da se pridruže ISUS-u u Siriji i Iraku.

Ovim radnjama on je izvršio krivična dela „organizovanje i učešće u terorističkoj grupi“ iz člana 143. stav 2 KZRK, zatim „Omogućavanje za terorizam“ iz člana 139.KZRK, navodi se u saopštenju Kosovskog tužilaštva.

KoSSev: Ovo je treća optužnica za nedelju dana na Kosovu koja je podignuta protiv optuženih za učestvovanje u ratu u Siriji.

3. decembra optužnica je podignuta protiv N.L. koji je aktivno učestvovao u ratovima u Siriji, a nekoliko dana kasnije 7.decembra kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv K.D. koji je učestvovao u obuci drugih ekstremista kao trener snajperista.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.