Podignuta optužnica protiv još jednog bivšeg pripadnika ISIS-a sa Kosova

Specijalno kosovsko tužilaštvo podnelo je danas optužnicu protiv optuženog K.D., zbog učešća i delovanja u terorističkoj organizaciji. Ovo je druga optužnica za terorizam za manje od nedelju dana na Kosovu.

Iz specijalnog tužilaštva su saopštili da se optuženi svojevoljno i uz prethodnu obuku, zajedno sa svojom suprugom, pridružio terorističkoj organizaciji u Iraku.

Posle uspešno završenih taktičko-borbenih vežbi on je, kako se navodi, kao trener snajperista, aktivno učestvovao u obuci dugih ekstremista.

Nakon nekog vremena delovanja u organizaciji, K.D. je uhapšen i zatvoren od strane sirijskih demokratskih snaga, gde je boravio do 17. jula 2021. godine, kada je deportovan na Kosovo.

Optuženi je izvršio krivično delo „organizovanje i učešće u terorističkoj grupi“ iz člana 143 stav 2. u vezi sa članom 81. KZRK.

Podsetimo, pre nekoliko dana Specijalno kosovsko tužilaštvo podnelo je takođe optužnicu protiv okrivljenog N.L. zbog sumnje da je učestvovao u ratovima u Siriji.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.