Trajković i Ristić: Prava vlast u Mitrovici Milan Radojičić

Političari sa Kosova, Rada Trajković i Slaviša Ristić, tvrde da je prava vlast na Kosovu Milan Radojičić, a ne izabrani predsednici opština.

"Mrači i oblači, određuje dobro i zlo"

Bivša poslanica u Skupštini Kosova, Rada Trajković, izjavila je da je "javna tajna" da vlast u Kosovskoj Mitrovici ima Milan Radojičić, vlasnik restorana Grej u kojem se "odlučuje o svemu" i u kojoj se sastaju srpski političari. Isto je navela gostujući na TV N1.

"Javna je tajna da suštinsku vlast na Severu Kosova i Metohije sprovodi Milan Radojičić, koji u međunarodnoj zajednici važi za čoveka iz mafije, a da vlast ne sprovode zvanično izabrani predsednici opština," rekla je za list Danas Trajković.

Ona je rekla da Radojičić "mrači i oblači, određuje dobro i zlo", i da od njega sve zavisi – postavljanje direktora, odlučivanje o tenderima, ali i formiranje Vlade Kosova.  

Po rečima Trajkovićeve, Radojičić je pregovarao sa premijerom Kosova, Ramušem Haradinajem, ko će biti ministar, a ko državni sekretar, kao i da je on izabrao predstavnike u srpskim opštinama.  

Rada Trajković očekuje da predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prilikom predstojeće posete Kosovu objasni da li će izolovati ljude koje predvodi Radojičić.

Na sred ulice išamarao gradonačelnika

Samostalni poslanik u Skupštini Srbije iz Zubinog Potoka, Slaviša Ristić, podsetio je da je Radojičić, kako tvrdi, "na sred ulice išamarao" gradonačelnika Severne Mitrovice, Gorana Rakića.  

O ubistvu Olivera Ivanovića čitajte na našoj tematskoj stranici "Ubistvo Olivera Ivanovića"

"Rakić i zvaničnici koji su izabrana vlast imaju samo zadatak da sprovode naloge SNS i da se pojavljuju u izbornoj kampanji. Sve ostale odluke koje se tiču njihove nadležnosti i života ljudi – donosi neformalna grupa. Ne znam Radojičića lično, niti sam se ikada sreo sa tom osobom, ali slušajući ljude koji šapuću po Mitrovici – zaključujem da je on prava vlast na Kosovu," rekao je Ristić.

Bivši poslanik Demokratske stranke Srbije, Marko Jakšić, podsetio je da se predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, posle izbora na Kosovu zahvalio Goranu Rakiću i Radojičiću. 

Danas navodi i da mediji u Prištini pišu da je Milan Radojičić kum "kontraverznog biznismena" sa Kosova Zvonka Veselinovića, koji je bio uhapšen zbog sumnje da je organizovao nerede na Kosovu 2011.

Radojičić i Veselinović bili su na optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal 2012., zbog sumnje da su prisvojili 32 vozila Hipo-Alpe Adrija lizing. Oslobođeni su optužbi 2016.

N1/Beta/Danas Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.