Trajković: Dijalog vode Aleksandar Vućić i Edi Rama

Rada trajković za Tanju
FOTO: KoSSev

Formiranje jednoetničke lokalne vlasti u Bujanovcu uz direktno mešanje Tirane jasno pokazuje da dijalog, zapravo, vode Aleksandar Vućić i Edi Rama, rekla je za FoNet srpska političarka sa Kosova, Rada Trajković.

Ona je ukazala da je koalicija albanskih stranaka koje imaju odbornike u Skupštini opštine Bujanovac, potpisana u Tirani, kao i da je u Bujanovcu, Preševu i Medveđi prethodno, uz saglasnost Beograda, boravio ministar za spoljne poslove i evropske integracije Albanije, Gen Cakaj, koji je pre par dana rekao da je „dobro“ da u Bujanovcu vlast imaju samo Albanci.

„Ovo što se trenutno dešava oko Bujanovca, gde je izabrana monoetnička skupština, nastavak je projekta Tači-Vučić u tišini“, rekla je Rada Trajković i dodala da se oni bave građanima na jedan netransparentan način koji suštinski i očigledno ima u planu „inženjering seobe i proterivanja ljudi“.

Prema njenim rečima, to što Srbi u Bujanovcu neće biti institucionalno predstavljani je za sve nas poruka.

Rada Trajković je izrazila bojazan da „za Srbe u budućnosti to znači seoba“.

„I na taj način se sprovodi projekat, koji su Tači i Vučić već dve godine na personalnom nivou dogovarali i obavestili Trampovu administraciju koja je na kraju to i razotkrila kroz nešto što je u stvari poziv Tačiju za sud u Hagu“, ukazala je Rada Trajković.

Ona je istakla da će ta ideja živeti sve dok je Vučić na čelu srpskih institucija, posebno na način na koji on trenutno vlada, gde „u tašni drži Vladu, Skupštinu, pravosuđe, institucije, a opozicija se nalazi na ulici“.

Danas

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.