Tomislav Nikolić sutra na Kosovu i Metohiji

Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić sutra će, povodom proslave Vidovdana, posetiti Kosovo i Metohiju, prenosi agencija „Beta“.  
 
Planirano je da tokom sutrašnje posete KiM-u, u 12 časova položi venac na spomen obeležju kosovskim junacima na Gazimestanu, a da nakon toga, u 13 časova, prisustvuje otkrivanju spomenika Milošu Obiliću u Gračanici, gde je predviđen i sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.
 
RTK2 je takođe preneo vest o sutrašnjoj poseti predsednika Srbije KiM-u, navodeći da je Tomislav Nikolić uputio zvaničan zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova Kosova, koje je taj zahtev i odobrilo.
 
Ranije danas, gradonačelnik Gračanice, Branimir Stojanović, je u izjavi za agenciju „Beta“, rekao da očekuje da na proslavu Vidovdana, u Gračanicu dođu i neki od najviših zvaničnika Srbije. Međutim, on nije želeo da navodi konkretna imena, ali je dodao da su visoki zvaničnici Srbije podneli zahteve EULEX-u da učestvuju u sutrašnjem obeležavanju Vidovdana u Gračanici.
 
„Očekujem da u narednim satima dobijemo odgovor na te zahteve i tada ćemo videti ko će od tih zvaničnika doći na proslavu. Mi se nadamo da Priština neće biti smetnja za dolazak tih visokih zvaničnika. Očekujemo i neke od najviših zvaničnika Republike Srbije“, rekao je Stojanović. 
 
Podsetimo, Tomislavu Nikoliću je početkom prošle godine zabranjen ulazak na KiM, a zamenik kosovskog premijera, Hajredin Kuči je tada izjavio da će Nikolić moći da poseti KiM jedino ako se obezbedi reciprocitet, odnosno kada se liderima Kosova omogući poseta Albancima u Preševskoj dolini.
 
Sutrašnja poseta je prva zvanična poseta Tomislava Nikolića, kao predsednika Srbije, Kosovu i Metohiji. Nikolić je KiM poslednji put posetio, zajedno sa Aleksandrom Vučićem, 2. februara 2012. godine. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.