Takozvana pokrajinska obećanja

Predsednik Tomislav Nikolić kaže da se “sve lomi na Kosovu”. Opet, za razliku od premijera Vučića, tvrdi da Nemačka traži potpisivanje sporazuma sa Prištinom, koje bi bilo faktičko priznavanje nezavisnosti. E sad, Nikolić je na muci, jer već godinama najavljuje platformu za KiM, da ne pričam kako je sa Vučićem u predizbornoj kampanji još 2012. godine govorio, šta govorio, vikao: “Imam plan!” “KFOR ne sme da bije Srbe, ako opet probaju, ja ću doći, pa neka prvo mene tuku!” “ Poništićemo “Borkove briselske sporazume!”

Plan nemaju tj. nešto su muljali, potpisivali, pa nisu, ali to se planom nazvati ne može. Ili je plan da otkače sve državljane Srbije, uključujući i one u užoj Srbiji, pa da lepo žive samo političari i njihove familije. Dalje, KFOR je tukao Srbe, ali Nikolić svoja leđa podmetao nije. I treće, ne da nisu poništili “Borkove sporazume”, nego su potpisali još gore. Ustavni sud Srbije je za neke delove rekao da su neustavni… Pa šta? Šta ima taj sud da se meša u sporazume koji će navodno, Srbiju odvesti u Evropsku Uniju. Jer, sada je apsolutno jasno, da su mangupi iz Brisela i Vašingtona, ubedili naše mangupe, da ako daju Kosovo, eto članstva u EU. 

Nema od toga ništa. Mislim, možda ima od totalnog davanja, ali od članstva nema ni slova Č. 

Nama se i dalje serviraju iste parole: “Srbija nikad neće priznati nezavisnost Kosova” “Nikad Vas nećemo ostaviti”…itd. Sve to lepo zvuči, ali malčice je drukčije u praksi. Nema više Srbija nikakvih ingerencija, ima samo savetodavnu ulogu svojim lokalnim političarima. Posebno je žalosno insistiranje zvaničnika iz Beograda na terminima "pokrajinska vlada", "pokrajinski premijer", "pokrajinska predsednica", a sve govoreći o kosovskim funkcionerima. Jeste, odbranili ste ingerencije Srbije, tako što ih oslovljavate sa "pokrajinski". 

Inače, vama kao centralnoj vlasti polažu račune… Naravno da ne. Ali, to umotavanje stvarnosti u mekane oblande besmislenih izraza nije produkt ove vlasti. Oni prethodni, pre 2012. godine su jako voleli da govore “takozvana Vlada Kosova", "takozvani Premijer”… Sve je bilo takozvano, a bilo je više nego realno, što su i naši beogradski mangupi priznavali ovim takozvanim na sastancima. Samo ne pred kamerama. Ne pred narodom. 

Samo se bojim da uskoro mi, Srbi sa KiM, ne postanemo takozvani.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.