Manifestacija „Dani edukativnosti mladih preduzetnika“ u K.Mitrovici

manifestacija
FOTO: KoSSev

Jubilarna 35. manifestacija „Dani edukativnosti mladih preduzetnika“ počela je danas radionicom na temu izrade biznis plana u Mitrovačkom dvoru, na kojoj učestvuju učenici stariji od 17 godina iz velikog broja škola sa KiM.

Manifestaciju je govorom otvorio akademik Slobodan Bata Hadži Simić, predsednik saveza pronalazača Srbije koji je, uz pokroviteljstvo opštine Kosovska Mitrovica, organizator ovog događaja.

Kroz ovaj program, koji traje već šest godina, prošlo je preko 5,500 dece iz čitave Srbije.

„Prvi put smo na Kosovu i to nam daje dodatni ponos i čast – što smo ovde sa ovom decom“, za KoSSev kaže profesor Vladan Mojićević, voditelj manifestacije.

„Cilj je da ovu decu u njihovim godinama usmerimo da razmišljaju na taj neki preduzetnički način, da osmisle šta bi da vide sebe u budućnosti, u nekom drugom svetlu, pa kad završe školu da oni pokušaju da pokrenu neki posao, jer jedino što je danas sigurno je to da niko ne može da im garantuje budućnost, niko ne može da im garantuje posao kojim će se baviti. Drugi cilj koji želimo da pokrijemo jeste timski rad. Oni ovde nastupaju ne kao pojedinci nego kao tim koji prezentuje i zastupa ne samo svoju školu nego i opštinu i državu. I treći cilj su veštine prezentovanja. To želimo da ih podstaknemo, da prezentuju ideju na koncizan, jasan i zanimljiv način“, zaključuje profesor Mojićević.

Na današnjem skupu svakoj grupi učenika uručene su radne sveske u koje će zajedno sa svojim mentorima uneti poslovni plan za pokretanje posla. Prezentovanje planova pred žirijem zakazano je za utorak 29. mart, takođe u Mitrovačkom dvoru. Istog dana biće proglašena tri najbolja biznis plana.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.