Tahiri: Stojanović i dva ministra prekršili Ustav Kosova, diplomatski napori Srbije donkihotovski

Izvor: Epoka e re  (Tekst je izvorno preveden sa albanskog osim naslova; sinoćno izdanje)

Ministarka za dijalog u Vladi Kosova, Edita Tahiri rekla je da su diplomatski napori Srbije o pitanju Trepče uzaludni i "donkihotovski".

Prema Tahiri, 23 zemlje članice EU priznale su nezavisnost Kosova i znaju da Kosovo odlučuje o svojoj imovini i dobrima. Ona je u intervjuu za RTK rekla da su Stojanović, kao i dva srpska ministra, prekršili ustavnost Kosova svojim odlaskom u Brisel, zbog čega moraju snositi odgovornost.

"Dvojica srpskih ministra, prekršili su ustavnost Kosova svojim odlaskom u Brisel, da lobiraju protiv Trepče. Zbog toga je Vlada trebalo da se pozabavi sa ovim kršenjem ustavnosti zemlje od strane srpskih ministara. Tako da bi Premijer i Vlada trebalo da ih pozovu i porazgovaraju o ovom kršenju. Ne možete da budete državni ministar i da nastupate protiv interesa zemlje," rekla je Tahiri, prenosi Kosovapress.

"Ja sam iz medija saznala za ove aktivnosti koje radi ne samo zamenik premijera Stojanović, već i dva ministra. Ja mislim da su prekršili Ustav Republike Kosovo, zato što su, kada su izabrani kao ministri, položili zakletvu kao i čitava vlada u skupštini, u kojoj su se zakleli da će poštovati Ustav Republike Kosovo. Mislim da se radi o pogrešnom i nezakonitom pristupu i da Vlada treba da se pozabavi ovim kršenjem, ko ga je počinio i ostalim," Tahiri je rekla.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.