Tahiri: Kosovo traži razgovore o demarkaciji granice sa Srbijom

Kosovska ministarka za dijalog sa Srbijom, Edita Tahiri, rekla je da će Kosovo u budućim razgovorima sa Srbijom zahtevati da se razgovara i o "demarkaciji granične linije sa Srbijom".

Tahiri je rekla da će ove nedelje na Kosovu boraviti visoka delegacija EU.

"Među pitanjima koja želimo da raspravimo u ovoj fazi, tokom 2016. godine, jeste i demarkacija između Kosova i Srbije," rekla je Edita Tahiri za prištinski portal kallxo.com

Od ostalih tema koja će, kako se očekuje, biti raspravljane tokom pregovora Kosova i Srbije su i rasformiranje paralelnih struktura Srbije na Kosovu, što je kosovski preduslov za početak rada na dokumentima o formiranju Asocijacije/ Zajednice opština sa srpskom većinom.

"Pre nego što započne rad na izradi Statuta, (koji još nije počeo) istovremeno će početi rad i radnih grupa u Briselu, kako bi se rasformirale sve paralelne strukture Srbije na Kosovu," rekla je Edita Tahiri.

Prema njenim rečima, kosovska strana još nema zvaničan poziv za sastanak na visokom nivou premijera Kosova i Srbije – Ise Mustafe i Aleksandra Vučića.

Kao mogući datum za taj sastanak pominje se 27. januar.

Blic/BetaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.