Tači u poseti Preševu?

Gradonačelnik Preševa, Ragmi Mustafa, pozvao je novog kosovskog predsednika, Hašima Tačija – da poseti Preševo. Mustafa je poziv uputio u čestitki Tačiju, koja, kako navode kosovski mediji, počinje sa "dragi Hašime". Poseta bi bila više nego dobrodošla, a odnosi između Albanaca u južnoj Srbiji i na KiM-u su bratski odnosi, poručio je, takođe, Mustafa. 

"Vi znate da su vrata gradonačelnika Preševa uvek otvorena za kosovske vlasti. U vreme koje bi Vama odgovaralo, poseta predsednika Kosova 'Preševskoj dolini' bila bi više nego dobrodošla," navodi se u čestitki. 

Ragmi Mustafa je, takođe, naveo da želi da prenese zadovoljstvo zbog "visoke pozicije" koja je, kako kaže, poverena Tačiju, dodajući:

"Naši odnosi su odnosi između braće i istovremeno su temelj za buduće strateško partnerstvo. Koristim ovu priliku da izrazim svoju duboku zahvalnost za svu pomoć koju su Republika Kosovo i njene institucije dale 'Preševskoj dolini' u zadnjih nekoliko godina i želji za međusobnu saradnju koja će doprineti na putu unapređenja regionalnih procesa."

Ukoliko bi Tači posetio jug Srbije, to ne bi bila prva poseta visokih kosovskih zvaničnika. Krajem maja prošle godine, Preševo i Bujanovac posetio je kosovski ministar obrazovanja, nauke i tehnologije, Arsim Bajrami. On je tada posetio ove dve opštine, kao i škole u ovim opštinama i "ponudio" Albancima u Preševu i Bujanovcu pomoć kosovske vlade u obrazovanju – snabdevanje udžbenicima na albanskom jeziku. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.