Tači: Skupština odmah da donese odluku o formiranju vojske

Izvor: RTK (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog)

Prvi čovek države govorio je o formiranju Kosovskih oružanih snaga. On je rekao da nema vremena za gubljenje po ovom pitanju i, po njegovom mišljenju, Skupština treba da donese odluku da se osnuje Vojska Kosova.

"Dobro je što je danas u Skupštini Kosova bila rasprava o stvaranju Vojske Kosova, međutim ne treba politizovati svako pitanje. Potrebna je odluka Skupštine o stvaranju Oružanih snaga. Treba iči na glasanje, a ne na polarizacije. Ovo pitanje je moglo da se završi 2014. Pošto se to tada nije dogodilo sada nema vremena da se gubi ni jedan dan, a kamoli nedelje i meseci," rekao je Tači za RTK.

Tači smatra i da su iscrpljene sve mogućnosti da se ubedi lista Srpska da glasa za Vojsku Kosova. 

"Na nesreću, oni su pod uticajem Beograda, a ne možemo čekati volju Srbije da bi osnovali Oružane snage, jer oni nikada neće biti raspoloženi za formiranje Vojske Kosova," rekao je predsednik Tači. 

Tači ocenjuje i da treba učiniti poslednji napor da se ubedi lista Srpska, ako se to ne desi, treba izmeniti i dopuniti Zakon o bezbednosnim snagama Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.