Tači: Prištinski univerzitet član Univerzitetske agencije Frankofonije

Univerzitet u Prištini primljen je u Univerzitetsku agenciju Frankofonije u svojstvu pridruženog člana, potvrdio je kasno sinoć kosovski predsednik, Hašim Tači.

"Ovo članstvo otvara nove mogućnosti za međunarodnu saradnju, posebno sa akademskim svetom frankofonije," poručio je Tači na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Učlanjenje kosovskog univerziteta usledilo je nakon Samita Frankofonije, održanog krajem novembra, kada se kosovski ministar spoljnih poslova, Enver Hodžaj, sastao sa Generalnim sekretarom ove organizacije, Mišel Žanom, kojoj je, kako je saopšteno iz ovog ministarstva, preneo da Kosovo želi da postane član upravo Univerzitetske agencije Frankofonije i Parlamentarne skupštine.

Podsetimo, Kosovo je postalo posmatrač u Frankofoniji 2014. godine, a po tadašnjim komentarima kosovskih visokih zvaničnika, članstvo u ovoj organizaciji bilo je posebno važno. 

O ovoj vesti, kao i lobiranju kosovske diplomatije čitajte u našoj tematskoj stranici "Lobiranje kosovske diplomatije".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.