Tači počasni građanin Ulcinja: Hvala Crna Goro

Kosovski premijer, Hašim Tači i albanski premijer, Edi Rama, juče su, kako je i ranije najavljeno, proglašeni počasnim građanima Ulcinja. Oni su juče prisustvovali proslavi dana Ulcinja u ovom gradu, te i lično primili priznanje. Odluku o dodeli titule počasnih građana doneo je gradonačelnik ove opštine, Fatmir Đeka, koji je, kako navode crnogoreske "Vijesti" naveo da im je ova titula dodeljena zbog njihove zasluge za izvanredne dobrosusedske odnose, regionalnu saradnju i kvalitetniji položaj Albanaca u Crnoj Gori. Svečanoj sednici kojoj su juče prisustvovali Tači i Rama, prisustvovao je i predsednik Crne Gore, Filip Vujanović.

"U ime naroda Kosova još jednom hoću da kažem hvala. Hvala što ste bili prijatelji kad su nam najviše trebali prijatelji. Hvala Crna Goro," rekao je Tači na srpskom, na svečanosti u Ulcinju.

A Edi Rama je poručio:

"Spremni smo da idemo dalje sa Vladom Crne Gore. To je zemlja koja nam je blizu, deli naš drugi jezik i nema velikih razloga. Kultura i  običaji su nam slični, a spremni smo da ovo uradimo i sa Srbijom, spremni smo da učimo iz prošlosti i da se zajedno okrenemo budućnosti."

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.