Tači i Veselji od zvaničnika Madagaskara zatražili priznanje Kosova

Dvojica kosovskih zvaničnika, Hašim Tači i Kadri Veselji, zatražili su priznanje Kosova od Madagaskara. Zamenik predsednika Senata ove zemlje, čija delegacija boravi u Prištini – Amido – juče se sa sastao sa predsedavajućim parlamenta Kosova, a danas je razgovarao sa kosovskim predsednikom. 

I Tači i Veselji su tokom sastanka sa Amidom ocenili da je "Kosovo faktor stabilnosti u regionu", navevši da "prioritet ostaje učlanjenje u međunarodne organizacije". Predsednik kosovske skupštine je istovremeno zvaničnika Madagaskara informisao o "zabeleženom napretku" od unilateralnog proglašenja nezavisnosti.

Amido je, sa druge strane, kako navode iz Tačijevog kabineta, istakao da je "njegova država zainteresovana da sarađuje sa Kosovom na svim poljima". 

Na Kosovu je, ocenio je – "postignut napredak", dodajući da će "proslediti zahtev za priznanjem".

Jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova priznalo je do sada 114 zemalja. Poslednja zemlja koja je to učinila je Bangladeš. Detaljnije o ostalim priznanjima kosovske jednostrano proglašene nezavisnosti, čitajte na našoj tematskoj stranici "Lobiranje kosovske diplomatije".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.