Tači, Haradinaj i Pacoli na samitu u Sofiji

 

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Kosovsku delegaciju, koja će da učestvuje na samitu u Sofiji 17. maja, predvodiće predsednik Kosova Hašim Tači, piše danas list „Zeri“.

Deo ove delegacije, osim Tačija, biće premijer Ramuš Haradinaj i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli – zvanično su potvrdili za Zeri iz Predsedništva, izrazivši uverenje da će Kosovo da bude ravnopravno sa svim zemljama učesnicama na ovom samitu, gde se očekuje da se zvaničnici EU sastanu sa onima iz zemalja Zapadnog Balkana.

Ardian Arifaj, savetnik predsednika Hašima Tačija, isključio je mogućnost da će države EU koje nisu priznale Kosovo kao državu da prave bilo kakve probleme.

„Bilo je nekih rezervi u početku, ali je Kosovo veoma zahvalno prvo Bugarskoj kao organizatoru i domaćinu, a onda i drugim državama koje su priznale Kosovo, a koje su insistirale na tome da samit ima smisla samo ako su prisutne sve države Zapadnog Balkana“ – rekao je za Zeri.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.