Tači: bio sam daleko od linije fronta

Izvor: Tribuna (tekst na engleskom originalno preuzet sa http://media.unmikonline.org)

Kosovski premijer Hašim Tači, u intervjuu za Euro News, rekao je da njegova uloga u ratu nije bila na liniji fronta. Upitan da li je ikada ubio nekoga ili da li je naredio da neko bude ubijen, Tači je rekao: "Bio sam daleko od linije fronta. Moj rat je bio politički. Porazili smo Srbiju zajedno sa međunarodnom zajednicom i to je bila velika pobeda".

Upitan za optužbe Dika Martija, o trgovini organima, Tači je rekao: "Nikada nisam dao naredbu koja bi kršila međunarodne zakone. Mi smo kršili Miloševićeve zakone koji su bili diskriminativni. Što se tiče optužba, prvi put sam čuo za njih u izveštaju Dika Martija. Nikada neću poverovati da je jedan OVK vojnik uzeo organe civila. Ovo je naučnofantastična priča u koju ne mogu da poverujem. Niko ne može da poveruje".

Tači je rekao da je jedan od najtežih trenutaka za njega bio potpisivanje sporazuma sa Srbijom, rekavši da Kosovo i Srbija nisu navikli da žive u miru. Od Tačija je takođe zatraženo da komentariše pitanje korupcije na politički visokom nivou, a on je dodao da je Kosovo ostvarilo napredak u borbi protiv takvih pojava. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.