Svetosavski bal u Beču: Novac od ulaznica za povratničku porodicu u Velikoj Hoči

Sinoć je u Beču održan 23. Svetosavski bal koji je tradicionalno humanitarnog karaktera. Novac od prodatih karata ove godine biće iskorišćen za obezbeđenje stambenog prostora za povratničku porodicu u Velikoj Hoči.

Novac od prikupljenih ulaznica doniran je humanitarnom projektu „Za dečju radost“ Srpskog centra u Beču, kojim se pomaže stanovništvo u enklavama na Kosovu i Metohiji.

Prikupljeno je 44.685 evra, preneo je Tanjug.

Na predlog manastira Visoki Dečani, sredstva će se uputiti za obezbeđivanje stambenog prostora za povratničku porodicu Čukarić iz Velike Hoče.

Tim povodom su gosti ovogodišnjeg bala bili sekretar eparhije raško prizrenske, Miloš Perić i otac Andrej, profesor na Prizrenskoj bogosloviji.

Tradicionalni Svetosavski bal u Beču ove godine je okupio mnogobrojne zvanice, a među njima i specijalne goste – princa Filipa i princezu Danicu Karađorđević, sa ambasadorom Srbije u Austriji, Nebojšom Rodićem, koji su i otvorili ovogodišnji bal.

 

Svetosavski bal u beču
FOTO: Facebook/Princ Filip i Princeza Danica Karađorđević

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.