Svećlja i Aljiu dočekali Novu godinu na policijskom punktu na Severu Kosova

 

Svećlja Aljiu Sever
FOTO: Dželjalj Svećlja/Fejsbuk

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, zajedno sa ministrom infrastrukture, dočekao je Novu godinu na Severu Kosova, tj. na policijskom punktu.

„Poseban osećaj radosti i ponosa zbog toga što smo dočekali promenu vremena na policijskom punktu kod Bistričkog mosta, zajedno sa policajcima koji su bili na dužnosti i sa ministrom Ljiburnom Aljiuom, sa kojim smo imali intenzivnu saradnju u proteklih godinu dana“, poručio je Dželjalj Svećlja u objavi na Fejsbuku.

Policijski punkt kod Bistričkog mosta postavljen je tokom dvadesetodnevnih barikada na Severu Kosova koje su uklonjene ove nedelje.

Neposredno pre toga, prištinski zvaničnici boravili su u južnom delu Mitrovice gde su posetili jedinice na dužnosti.

Potom su krenuli u obilazak policijskih stanica u Jasenoviku, Košutovu, a posetili su i stanicu za „brze granične intervencije“ na Jarinju.

„Osećam se izuzetno srećno što smo godinu završili sa mnogo uspeha, iako neretko sa mnogo izazova. Nastavićemo rad i zalaganje sa voljom i posvećenošću da časno i profesionalno obavljamo našu zajedničku misiju koju imamo za Republiku i za naše građane“, naveo je Svećlja u objavi na Fejsbuku.

Na osnovu fotografija koje je objavio, vidi se da je Svećlja zajedno sa Aljiuom posetio i prelaz Jarinje.

Prethodno je ministar Aljiu čestitao Novu godinu u objavi na Fejsbuku uz fotografiju na kojoj je sa policijskim službenicima na Severu.

 

„Srećna 2023. godina, sa herojima Republike sa Severa zemlje“, napisao je Aljiu.

Dželjalj Svećlja koji je sada već odomaćen na Severu gde stalno posećuje novoizgrađene policijske baze, juče je takođe i u društvu kosovske predsednice, ali tokom dana, boravio na Severu.

„Uoči promene vremena posetili smo naše policajce na graničnom prelazu u Brnjaku, policijskim bazama u Jasenoviku i Brnjaku, kao i u kampu Belvedere”, poručila je Osmani nakon završene posete.

Osmani je ujedno saopštila da je, s ciljem iskazivanja zahvalnosti policijskim službenicima, odlikovala jedinice i oficire predsedničkom medaljom za bezbednost.

Više baza u kojima su smeštene specijalne jedinice na Severu Kosova izgrađeno je u 2022. godini i oni su od tada prvi put trajno stacionirali u Zubinom Potoku i Leposaviću, pored kampa Belvedere u Južnoj Mitrovici.

Za razliku od prištinskih zvaničnika koji poručuju da su specijalci na Severu radi bezbednosti svih građana, prisustvo ovih baza među srpskim stanovništvom nailazi na potpuno drugačiji efekat. Ujedno je povlačenje ovih jedinica sa Severa treći zahtev zbog kojeg su Srbi punih 20 dana držali barikade. Iako su srpski predstavnici kazali da su im zahtevi ispunjeni, u stvarnosti to nije tako.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.