Sutra vanredna sednica SO Severna Mitrovica o bezbednosnoj situaciji

FOTO: KoSSev

Nakon najnovijih tenzija na Severu Kosova izazvanih sukobom između naoružanih navodnih napadača i Kosovske policije, za sutra je zakazana sednica Skupštine opštine Severna Mitrovica.

Reč je o vanrednoj sednici koja je zakazana za 10.00 časova.

Na dnevnom redu je samo jedna tačka – trenutna bezbednosna situacija.

Podsetimo, rano ujutru u nedelju u selu Banjska u zvečanskoj opštini u zasedi je ubijen narednik Kosovske policije, a dva policajca su ranjena.

Glavna vest u međuvremenu se preselila na sukobe između naoružanih i maskiranih navodnih napadača i Kosovske policije, koji su trajali do večernjih sati.

Prema podacima Kosovske policije, u nedelju su ubijena, odnosno pronađena su tela najmanje tri navodna napadača, a još dvojica su uhapšena, od kojih je jedan ranjen. Ujedno su uhapšene još četiri osobe koje se dovode u vezu sa ovom grupom.

U selu Banjska se od nedelje sprovodi policijska operacija usled čega je zabranjen ulazak i izlazak iz sela, osim, kako tvrde iz policije, u posebnim slučajevima.

Situacija je sada mirna, a prema navodima policije, vrši se detaljno pregled i uviđaj u celom selu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.