Sutra u Zvečanu okrugli sto "Problem korupcije i transparentnost na severnom Kosovu"

Okrugli sto na temu "Problem korupcije i transparentnost na severnom Kosovu" biće održan sutra u 14 časova u konferencijskoj sali u zgradi opštine Zvečan. Ovaj okrugli sto organizuje nevladina organizacija "Centar za zastupanje demokratske kulture" (ACDC), a u okviru projekta "Antikorupcijska kampanja na severnom Kosovu", koji finansijski podržava Američka ambasada u Prištini.

Kako navode organizatori, cilj organizovanja okruglog stola je pokretanje pitanja problema korupcije na Severnom Kosovu, kao i statističko predstavljanje rezultata istraživanja koje je sprovela ova nevladina organizacija.

Tokom sutrašnje diskusije, pored predstavljanja rezultata istraživanja koje je sprovedeno u sve četiri opštine na Severnom Kosovu, panelisti i učesnici će diskutovati o rezultatima istraživanja, dok će učesnici moći i da postavljaju pitanja na temu korupcije, a razgovaraće se i o merama i mehanizmima koji bi doprineli suzbijanju korupcije u lokalnoj zajednici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.