Suroi Pacoliju: Vaš i doprinos zločinačke elite naneli veću štetu Kosovu nego što bi Dačić mogao da poželi

veton suroi Bedžet pacoli
FOTO: Profimedia

„Vaš lični doprinos korupciji i zarobljavanju države, zajedno sa zločinačkom elitom naneo je veću štetu Kosovu nego što bi Dačić ili bilo koji drugi političar u Srbiji koji misli zlo mogli da požele“, poručio je u objavi na Tviteru publicista i pisac Veton Suroi bivšem ministru spoljnih poslova i lideru AKR, Bedžetu Pacoliju.

Veton Suroi i Bedžet Pacoli prethodnog dana su se u više navrata preko društvene mreže Tviter obraćali jedan drugom. Sve je krenulo nakon što je doktor međugraničnog uporednog prava iz Milana i nekadašnji šef ekonomske jedinice pri Međunarodnoj civilnoj kancelariji​ na Kosovu, Andrea Lorenco Kapuzela, takođe preko Tvitera uputio poruku lideru Samoopredeljenja, Aljbinu Kurtiju, poslanici iz ove stranke, Fitore Pacoli i predsednici skupštine, Vjosi Osmani – „jednom kada se ovaj virus završi, dokrajčićete ih“.

„Ne iznenađuje takav poziv. Sećam se kako je tokom mog rada na suprotstavljanju kampanji srpske diplomatije širom sveta njegova knjiga upotrebljavana u kampanji protiv Kosova. Ova osoba predstavlja pretnju za nacionalne interese Kosova. Sumnjičava figura koja nije prijatelj Kosova“, odgovorio je potom Bedžet Pacoli Kapuzeli, čija stranka zajedno sa LDK, NISMA i manjinama radi na stvaranju koalicije koja bi, kako se očekuje, trebalo da formira novu kosovsku vladu, a čemu se protivi Samoopredeljenje koje zahteva nove izbore nakon završetka pandemije.

Odmah zatim usledila je reakcija Vetona Suroia koji je za Kapuzelu rekao da je „posvećen Kosovu“, optuživši Bedžeta Pacolija.

„Dok se ja sećam Bedžeta Pacolija kao ruskog izaslanika 1998. godine kako pokušava da nas ubedi da direktno sarađujemo sa Miloševićem bez posredstva SAD. Od tada nije bilo boljih sećanja na njega u službi Kosova. Sasvim suprotno od Andrea Kapuzele koji ostaje posvećen Kosovu“.

„Objavljivanje i prevođenje knjige nekog ko je pomogao Ivici Dačiću Vaš je recept da nekog proglasite posvećenim Kosovu. Moj potpis se nalazi na kosovskoj deklaraciji nezavisnosti. Ne znam šta da kažem o vama. Narod Kosova nije glasao za vas ako dobro pamtim“, odgovorio mu je Pacoli.

Sa druge strane, Suroi Pacolijev lični doprinos Kosovu vidi kroz „korupciju i zarobljavanje države“.

„Vaš lični doprinos korupciji i zarobljavanju države, zajedno sa zločinačkom elitom naneo je veću štetu Kosovu nego što bi Dačić ili bilo koji drugi političar u Srbiji koji misli zlo mogli da požele“, poručio mu je Suroi.

„Radujem se danu kada će Veton Suroi usmeriti svoju energiju protiv Ivice Dačića i reći nešto protiv agresije srpske diplomatije i prekinuti krug ljutnje i mržnje protiv onih koji ne razmišljaju poput njega u Prištini. Možda je to razlog zašto ljudi sa Kosova nisu glasali za njega 2007. godine“, poručio je potom Pacoli.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.