Sunjog sutra u poseti opštini Parteš

Foto: KoSSev

Šef kancelarije Evropske unije na Kosovu, ambasador Tomaš Sunjog, posetiće sutra opštinu Parteš. On će učestvovati na međuopštinskoj konferenciji koji organizuje Opština Parteš, a u okviru projekta „Centar za profesionalno obrazovanje – Parteš“ koji finansira EU.

Kako navode iz Kancelarije EU, projekat „Centar za profesionalno obrazovanje – Parteš“ doprinosi uključivanju mladih i žena u profesionalno obrazovanje i obuku veština što će rezultirati povećanjem zapošljivosti ovih grupa u istočnom ekonomskom regionu Kosova.

Ove aktivnosti biće sprovedene u saradnji opštine Parteš i Regionalne razvojne agencije Istok.

Pored toga, navode i da će centar da ponudi i finansijsku podršku za 20 start-up poslovnih ideja koje su predložile žene i mladi.

Takođe, finansijska podrška biće ponuđena za proširenje pet postojećih preduzeća, što će poboljšati zapošljivost manjina, žena, mladih i osoba sa invaliditetom.

Pre početka konferencije, Sunjog će se najpre u 9 časova sastati sa gradonačelnikom Parteša, Draganom Petkovićem.

U sutrašnjoj agendi Sunjoga navodi se da će se međuopštinska konferencija održati u odmaralištu Planeta u Gnjilanu, a njoj će prisustvovati i gradonačelnici opština istočnog Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.