Studentska kampanja "Ja sam Klina – Kosovo i Metohija"

Internet kampanja pod nazivom "Ja sam Klina – Kosovo i Metohija" pokrenuta je danas putem društvenih mreža. Ovu kampanju pokrenule su Studentske kancelarije u Kosovskoj Mitrovici i Istočnom Sarajevu koje su vodile kampanju #NoKosovoUNESCO, "Ja sam Goraždevac" i "Dan Republike Srpske".

Povod za pokretanje digitalne kampanje je poslednji oružani napad na srpske povratnike u selu Berkovu, u Klini.

Ovi studenti napad ocenjuju kao teroristički i podsećaju da to nije prvi slučaj napada na srpske povratnike na KiM-u, već treći u poslednje tri nedelje.

Cilj kampanje je, kako dalje navode, da "koliko je to moguće" podignu svest ljudi, "preduhitre žrtve", osude napad i solidarišu se sa onima koji u Klini i dalje žive.

Nepoznate osobe pucale su u subotu veče na dve povratničke kuće Srba  porodice Radivoja Živkovića i Sveta Pantića u mestu Berkovo u opštini Klina. Na sreću, niko nije povređen, iako su se obe porodice, u trenutku napada, nalazile u svojim kućama.  U subotu su, takođe, ispred glavne kapije manastira Visoki Dečani  uhapšena četvorica naoružanih kosovskih Albanaca kod kojih su pronađeni – puška AK-47 i 20 metaka, pištolj sa 16 metaka od 9 milimetara, kao  i literatura islamističke sadržine. 

Podsetimo, pre tri nedelje, u selu Osojane, opština Istok, obijena je kuća povratničke porodice Repanovićizvršena je premetačina u kući, ukraden je novac, lap top računar i nešto garderobe. A, neprosredno pre toga, obijena je crkva Svetog Dimitrija u Sušici iz koje je odneta kutija sa novcem u kojoj se prikuplja prilog za crkvu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.