Studentska akcija: Novogodišnji paketići i radionica za učenike škole "Kosovski božur"

Studenti Filozofskog i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici dodeli su danas 33 novogodišnja paketića učenicima škole za osnovno i srednje obrazovanje "Kosovski božur". Pored paketića, pripremili su zakusku, a sa njima su se i družili u okviru radionice koju su, takođe, organizovali. Akcija nosi naziv "I ja sam drug za osmeh dug!"

"Ove godine akciju su organizovali studenti Filozofskog fakulteta i Međunarodni komitet za razmenu studenata Medicinskog fakulteta. Uz pomoć Studentskog parlamenta i dobrotvora uspeli smo da skupimo sredstva za paketiće koje smo danas dodelili. Ovo je druga godina da ih dodeljujemo," kaže koordinator akcije u okviru Međunarodnog komiteta za razmenu studenata, Zorica Radosavljević.

Studenti su prošle godine paketiće podelili deci na odeljenju pedijatrije mitrovičke bolnice.

Ovogodišnju akciju pomogli su Galerija Akvarijus, diskoteke Sfens i fotokopirnica Modul KM.

Direktorica škole Kosovski božur, Marta Popović, ističe da su ovi studenti još kao srednjoškolci, kako objašnjava, radili na podizanju svesti o deci sa posebnim potrebama – među mladima. 

"Zadovoljstvo nam je što nas nikad nisu zaboravili i što su nastavili tradiciju. Naravno da se učenici obraduju paketićima, ali je mnogo važnije kad neko provede vreme sa njima i kada zajednički učestvuje u stvaranju prazničnog raspoloženja," kaže Popović.

Osnovna i srednja škola Kosovski božur u Kosovskoj Mitrovici prošle godine je proslavila 40 godina postojanja. Školu, uključujući i isturena odeljenja u Leposaviću i Zubinom Potoku, pohađa 46 učenika. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.