Studentska akcija dobrovoljnog davanja krvi: Prikupljeno 32 jedinice krvi

Tokom današnje, treće po redu studentske akcije dobrovoljnog davanja krvi u Kosovskoj Mitrovici, prikupljen je rekordan broj jedinica krvi – čak 32. Tako je u ovoj četvoročasovnoj akciji prikupljeno 12 jedinica više, nego što je to učinjeno krajem marta, kada je, takođe, održana akcija. 

"Ubedljivo najuspešnija akcija koju smo do sada organizovali po broju prikupljenih jedinica krvi," rekao je organizator akcije, student Nemanja Biševac.

Akciju su organizovali studentski parlament Filozofskog fakulteta, u saradnji sa Crvenim krstom i Zavodom za transfuziju Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica i trajala je od 10 do 14 časova u prostorijama Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.

Prethodne dve akcije prikupljanja krvi od dobrovoljnih davalaca studenti su organizovali početkom i kraja marta, takođe u saradnji sa Crvenim krstom. Krajem marta je prikupljeno 20 jedinica krvi. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.