Studenti u podne protestuju ispred kosovske skupštine

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa engleskog) 

Očekuje se da kosovski studenti danas ispred Skupštine protestuju, zahtevajući ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, prenosi Gazeta Express.

Studenti traže ratifikaciju spornog sporazuma o demarkaciji između Kosova i Crne Gore, što je jedan od izuzetno važnih kriterijuma za Kosovo da dobije liberalizaciju viza sa šengenskom EU oblasti.

Oni su izjavili da je neratifikacija sporazuma od strane Parlamenta izolovala ne samo studente, već i građane Kosova uopšte.

Vanredna sednica zbog odluke EQAR-a 

RTK2: Vanredna sednica Skupštine Kosova održava se danas zbog odluke Evropskog registra za obezbeđivanje kvaliteta visokog obrazovanja o isključenju Kosovske agencije za akreditaciju.

Sednica se održava na zahtev opozicionog pokreta Samoopredeljenje.

Njihov zahtev je "Ratifikujte demarkaciju – dajte nam slobodu!".

Protest će se održati danas u 12:00, ispred kosovskog parlamenta.

Poslanici Kosova nisu uspeli da ratifikuju sporazum zbog nedostatka političkog konsenzusa i odbijanja opozicionih stranaka koje navode da sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom ostavlja Kosovo bez 8000 hektara zemlje.

Vladajuće stranke pozivaju na politički konsenzus u cilju ratifikacije sporazuma i liberalizacije viza.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.