Studenti donirali 800 knjiga Srpskom kulturnom centru u Prištini

Knjige Psihologija

Sedmoro studenata četvrte godine sa katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici poklonili su Srpskom kulturnom centru u Prištini 800 knjiga prikupljenih u sklopu humanitarne akcije.

„Kako bi prikupili knjige studenti su išli po stambenim zgradama i obilazili stanare, pisali izdavačkim kućama, ali i organizovali različite akcije kao što su projekcija filma, prodaja kolača i limunade“, navodi se u saopštenju ovog centra.

Emilija Popović, studentkinja koja je učestvovala u akciji ističe da je prijatno iznenađena odazivom i ljubaznošću osoba koje su, kako kaže, rado odvojili knjigu dve kako bi ih poklonila Centru.

Velikodušni donatori su uglavnom iz Kosovske Mitrovice, mada ih je u velikom broju bilo i iz okolnih mesta, kao i iz gradova širom Srbije, jer su studenti i u gradovima iz kojih dolaze nastavljali akciju. Stotinak knjiga je odvojila i Univerzitetska biblioteka.

Predstavnica ovog Kulturnog centra, Tijana Arsić, pohvalila je akciju studenata, ali i poručila da će knjige neko vreme biti u paketima.

„Imamo veliku prostoriju u podrumu zgrade gde smo planirali da jednog dana napravimo malu biblioteku, ali taj prostor je najpre neophodno srediti i opremiti policama“, poručila je.

Nekoliko puta su ovom centru knjige donirali izdavačka kuća „Povelja“ iz Kraljeva, kao i Institut za srpsku kulturu Priština sa sedištem u Leposaviću.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.