STŠ „Nikola Tesla“ iz Leposavića poziva osmake na upis

STŠ"Nikola Tesla" iz Leposavića, poziva sve osmake na upis
FOTO: STŠ „Nikola Tesla“

Srednja tehnička škola „Nikola Tesla“ iz Leposavića, pozvala je buduće srednjoškolce na upis porukom: „Dragi osmaci, neka naša škola bude prva na listi vaših želja“.

Obrazovni profili koje ova škola nudi su četvorogodišnji i trogodišnji, a kako navode, nastava je ocenjena kao visokokvalitetna i izvodi se u savremenim kabinetima, korišćenjem informacionih tehnologija u svim predmetima.

U okviru četvorogodišnjih obrazovnih profila, na raspolaganju su:

-Gimnazija prirodno-matematički smer

-Elektrotehničar računara

-Ekonomski tehničar

-Mašinski tehničar motornih vozila

Svi smerovi četvorogodišnjeg stepena imaju kapacitet za po 20 učenika.

U okviru trogodišnjih obrazovnih profila, na raspolaganju su:

-Serviser termičkih i rashladnih uređaja, sa kapacitetom za 10 učenika

-Elektromonter mreža i postrojenja, sa kapacitetom za 20 učenika

Iz ove škole naglašavaju da postoje posebne pogodnosti prilikom upisa za školsku 2024/2025. godinu, kao što su stipendije, besplatni vozački ispit, besplatan školski prevoz.

Ove pogodnosti, navode, važe za sve učenike koji poštuju pravila ponašanja i imaju primerno vladanje tokom školovanja.

„U okviru oblasti podrške učenicima, posebno mesto zauzima program socijalne zaštite učenika, koji je u našoj školi zastupljen i sa uspehom funkcioniše i realizuje se više od 15 godina“, dodaju.

Objašnjavaju da je na nivou škole formiran dobrovoljni fond nastavnika i ostalih radnika kao resurs za ove svrhe, te da socijalna zaštita učenika podrazumeva sistem različitih mera i aktivnosti čiji je cilj pružanje najbolje podrške učenicima.

„Identifikacija učenika sa određenim socijalnim problemima vrši se stalno i na osnovu toga radi se plan delovanja. Tokom godine, svaka nova situacija biva opservirana. Identifikacija učenika obavlja se kako na početku, tako i tokom cele godine“, navode iz ove škole.

Škola, objašnjavaju, izrađuje plan pomoći učenicima koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, imaju porodične i hronične zdravstvene probleme, učenici putnici koji putuju do škole 30 i više kilometara. Za svako odeljenje mesečno iz ovog fonda, za minimum 2-3 učenika, izdvaja se novac za stipendiju u iznosu od 2000 dinara.

„Briga o učenicima je naša ustaljena višedecenijska praksa koju ćemo nastaviti i u buduće“, naglašavaju iz Srednje tehničke škole „Nikola Tesla“ iz Leposavića.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.