Stipendije Fondacije „Studenica“ za 38 najboljih studenata, troje sa Univerziteta u Prištini

Stipendije Fondacije "Studenica"
FOTO: Radio Kontakt plus

Svečana dodela stipendija Fondacije “Studenica” za 38 najboljih srpskih studenata, održana je danas u Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ u Beogradu. Među nagrađenima je i troje studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Jedna od dobitnica stipendije je i Katarina Milić sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, koja je odnedavno deo redakcije Kontakt Plus radija.

Pored nje, stipendisti Fondacije „Studenica“ su i Aleksandar Milenković sa Medicinskog fakulteta i Filip Marković sa Fakulteta tehničkih nauka.

Filip Marković kaže za Radio Kontakt Plus da je srećan što je jedan od dobitnika stipendije, te da ona za njega predstavlja podstrek da nastavi marljivo da radi.

“Drago mi je što sam upoznao nove, mlade, inteligentne ljude koji su kao i ja izabrani među 250 onih koji su konkurisali. Drago mi je da postoji ovakva fondacija, koja pomaže i nadahnjuje mlade da sutra budu što bolji ljudi”, dodao je.

Aleksandar Milenković poručuje da se trud uvek isplati i da bi mladi trebalo da konstantno rade na svom usavršavanju.

“Ova stipendija mi znači mnogo, jer je ona potvrda mog rada i truda, podstrek za rad u budućnosti. Ovo je dokaz da je trud isplativ”, dodao je.

Za stipendiju Fondacije “Studenica” školske 2021/2022. godine konkurisalo je više od 250 studenata.

Pravo da konkurišu imali su svi srpski studenti koji studiraju u Srbiji, Republici Srpskoj, BiH, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori.

Vrednost jedne stipendije je 1.200 američkih dolara, na godišnjem nivou.

Fondacija “Studenica” je neproftina organizacija sa sedištem u SAD, osnovana 1993. godine.

Osnovana je od strane uglednih pojedinaca srpske dijaspore u Americi, kako bi pomogli intelektualni i ekonomski napredak srpskog naroda i razvoj društva u Srbiji.

Programi Fondacije obuhvataju stipendiranje darovitih pojedinaca u Srbiji, projekte koji razvijaju umne sposobnosti i društveni i intelektualni razvoj mladih, podizanje svesti kulture davanja, čuvanja životne sredine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.