Poezija na gračaničkim ulicama

Radio Kim Svetski dan poezije
Foto: RTV Kim

Svetski dan poezije – 21. mart ustanovljen je od UNESCO-a 1999. godine s ciljem promocije čitanja, pisanja, objavljivanja poezije u školstvu širom sveta. Ovaj dan, učenici Građevinsko-saobraćajne škole u Gračanici sa svojom profesorkom proslavili su na izuzetno zanimljiv način.

Učenici Građevinsko-saobraćajne škole i njihova profesorka srpskog jezika, Marija Кaradžić danas su na ulicama Gračanice, povodom Svetskog dana poezije, recitovali stihove i prolaznicima delili prigodne poklone.

„Želeli smo da podsetimo na ovaj dan, kao i da skrenemo pažnju na činjenicu da je poezija pomalo zapostavljena“, kaže profesorka Кaradžić, i naglašava da je i čitanje književnih dela zapostavljeno.

„Poezija može da ulepša našu svakodnevicu, da nas oplemeni, čak i da nas podstakne na pisanje“, kazala je ona.

Ovo je retka prilika u kojoj su na iznenađenje sugrađana, oni mogli da čuju poznate stihove srpskih i svetskih pesnika.

A za one koji su na ulicama slušali poeziju, učenici su delili, na ukrasnom papiru ispisane stihove: Jakšića, Njagoša, Radičevića, Кostića, Šantića, Darinke Jevrić i drugih velikih pesnika.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.