Stefanović obišao baze kod Medveđe i Kuršumlije u kopnenoj zoni bezbednosti

„Žao mi je što nisu svi u našoj zemlji tako dobronamerni prema našoj vojsci i što vrlo često ospu i paljbu i kritike na naše opremanje i naoružavanje, a istovremeno nisam čuo da tako nešto rade kada se dešavaju pokušaji kreiranja nekakve takozvane kosovske vojske“, poručio je danas srpski ministar odbrane, Nebojša Stefanović.

On je danas obišao pripadnike Vojske Srbije u bazama „Grlić“ kod Medveđe i „Veliki trn” kod Kuršumlije, koji su angažovani na zadacima obezbeđenja administrativne linije i kontrole kopnene zone bezbednosti Srbije.

„Ovo je deo Kopnene zone bezbednosti koji naša vojska čuva svakoga dana i brine da naši građani budu bezbedni i sigurni“, poručio je Stefanović.

Kako je najavio, država će nastaviti da investira u vojnike i da ulaže i u novu opremu i naoružanje, i istakao da je to isključivo u cilju zaštite.

„Nećemo nikada biti bilo kome pretnja, niti Srbija želi da sa bilo kim ratuje, niti da ugrozi bilo čiju stabilnost i bezbednost, ali znamo da je jedini garant da mi ostanemo bezbedni i sigurni i da naš narod mirno živi da imamo snažnu Vojsku“, naglasio je Stefanović.

Dodao je da je zadovoljan jer je imao prilike da vidi da su vojnici i opremljeni i obučeni.

„Potrudićemo se koliko god budemo mogli da oni i u narednom periodu imaju najsavremeniju opremu koja će olakšavati njihove dužnosti i zadatke, ali sam potpuno impresioniran i njihovom požrtvovanošću i posvećenošću. I koliko obilaze teren i koliko to rade profesionalno i koliko su na usluzi svakom stanovniku koji živi u ovom delu Kopnene zone bezbednosti“, kazao je Stefanović, navodi Ministarstvo.

Stefanović je prilikom današnjeg obilaska sa vojnicima razgovarao i o izazovima sa kojima se susreću tokom izvršavanja zadataka u kopnenoj zoni bezbednosti.

Kako navodi Ministarstvo, o stanju i zadacima baza, kao i o značajnim događajima u odseku odgovornosti, ministra Stefanovića informisali su komandir baze „Grlić“ kapetan prve klase, Milan Milosavljević, i komandir baze „Veliki Trn“ major, Milan Kuburić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.