Stanje na putevima: Saobraćaj otežan zbog snega

Zbog pojačanog vetra i mogućih nanosa, saobraćaj je dodatno otežan na prevojima, a u koje spadaju putevi koji vode ka Zlatiboru, Tari, Kadinjači, Divčibarima, Goču, Kopaoniku, zato je važno da vozači na ovim putevima budu pripremljeni za zimske uslove, a način vožnje prilagode klizavom kolovozu i vožnji po snegu – poručuju iz Auto-moto saveza Srbije.

Na putevima u planinskim predelima zbog intenzivnih snežnih padavina, saobraćaj se odvija otežano i usporeno uz obaveznu upotrebu zimskih guma, dok je na pojedinim deonicama zbog snega kojeg mestimično ima i preko 5 santimetara, vožnja sigurnija uz upotrebu lanaca.

Naročito obilne padavine očekuju se u brdsko planinskim predelima zapadne i centralne Srbije, na području homoljskih i kučevskih planina gde lokalno može pasti i do pola metra snega.

Zimski uslovi donose usporeno i otežanu vožnju na putevima područja Užica, Bajine Bašte, Nove Varoši, Prijepolja, Kragujevca, Valjeva, Zaječara, Vranja, Ivanjice.

Trenutno je na snazi zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima na putevima područja Užica, a što podrazumeva i zabranu na magistralnim putevima Knežević i Kremna, preko Zlatibora, Kadinjače, ka višegradu, zatim na deonici Novi-Pazar-Sjenica-Aljinovići, dalje preko debelog brda kao i preko magistralnih putevima koji vode ka graničnim prelazima sa Crnom Gorom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.