Stanišor, osmi dan protesta: "Imamo problem, nemamo rešenje"

Meštani Stanišora i Straže u opštini Novo Brdo protestovali su i osmi put zaredom zbog teretnih kamiona koji iz okolnih kamenoloma svakodnevno prolaze kroz njihovo selo.

Nakon dvočasovne blokade, saobraćaj na ovom putu je normalizovan.

Meštani Stanišora i Straže tvrde da su zbog celodnevnih prolaska kamiona kroz njihovo selo zabrinuti za bezbednost dece, zdravlje, ali i urušavanja putne infrastrukture. Tvrde i da je protest uredno prijavljen, dok iz policije poručuju da nisu odgovorili na njihov zahtev.

Pročitajte još: 

Rešenje za meštane Stanišora na pomolu?

Stanišor, 7 kamenoloma, 4 dana protesta: "Gutaj i ti tu prašinu"

"Okupili smo se ovde. Imamo problem, ali su nam zabranili da se okupimo i blokiramo saobraćajnicu Stanišor-Straža. Imali smo danas sastanak sa gradonačelnikom i vlasnicima ovih naših kamenoloma, ali nikakav dogovor nije postignut," rekao je predstavnik Stanišora, Milan Stoiljković.

Podršku meštanima pružio je i predsednik opštine Novo Brdo i najavio skorije rešavanje problema.

"Došli smo u situaciju gde moramo nepopularno da se oglasimo sa problemom, a to je izlazak na ulicu. Krajnji zaključak koji smo doneli i moja obaveza je da vam kažem da smo stigli u jednu fazu gde ja vidim rešenje. A to rešenje i glavna tema za razgovor je bila da se pronađe alternativni put za kamione koji se kreću iz pravca kamenoloma," istakao je Svetislav Ivanović, predsednik opštine Novo Brdo.

Meštani tvrde da je ovaj problem višegodišnji i da nije bilo drugog načina osim protesta. Poručuju da njihovo negodovanje nije upereno protiv vlasnika kamenoloma.

"Mi ne blokiramo put, nego kamione od 13–16 sati. Oni ne mogu da trpe tri sata blokadu, a mi u poslednjih deset godina trpimo ovu prašinu i ovo maltretiranje. Vidite kolika je prašina. Da li ovde može da se živi?" pita se Ahmet Govori, meštanin Stanišora.

Za petak je najavljen sastanak predstavnika Stanišora i Straže sa vlasnicima kamenoloma i čelnim ljudima opštine Novo Brdo i ministarstva za saobraćaj, kako bi se ovaj problem rešio.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.