Srpski MUP: Tokom praznika otkriven 19.451 saobraćajni prekršaj

FOTO: Petar Lazović

Pripadnici srpskog MUP-a iz Uprave saobraćajne policije, tokom akcije pojačane kontrole koja se sprovodi u cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja tokom praznika, kontrolisali su više od 85.000 vozila i otkrili 19.451 prekršaj. Akcija pojačane kontrole saobraćaja sprovodiće se sve do 15. januara, a iz MUP-a apeluju na opreznost.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, za samo devet dana iz saobraćaja je isključeno 1.535 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, dok je čak 270 vozača zadržano u službenim prostorijama – jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

U službenim prostorijama zadržano je i 68 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Takođe, 320 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog preticanja, 798 zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje, 2.708 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i čak 8.251 vozač zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila – precizira srpski MUP.

Pripadnici saobraćajne policije su presretačima zaustavili i isključili iz saobraćaja 12 vozača zbog ekstremnih prekoračenja brzine, od kojih su njih sedam upravljali vozilom brzinom većom od 200 kilometara na čas.

Ministarstvo unutrašnjih poslova istovremeno apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.