Srpski carinici zaplenili kompjutersku opremu u autobusu koji se uputio ka Peći

Kompjuterska oprema zaplena
FOTO: Uprava Carina

Srpski carinici u saradnji sa policijom pronašli su danas na prelazu Horgoš u prtljažniku autobusa koji se uputio ka Peći različitu kompjutersku opremu vrednu više od 18.000 dolara. 

Pokušaj krijumčarenja računarske opreme otkriven je u ranim jutarnjim časovima, kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao autobus koji je saobraćao na liniji Dortmund – Peć.

Na pitanje carinika upućeno vozaču i putnicima, da li imaju nešto da prijave, svi su odgovorili da sa sobom nose samo lične stvari, poručuju iz Uprave carina.

Međutim, kako dodaju, nakon što su carinici otvorili prtljažnik tog autobusa, pored prtljaga putnika zatekli su i mnoštvo računarske opreme među kojom se nalazio uređaj za napajanje servera, stezaljka za nisku struju, kompjuter “Antiminer“, grafička kartica “Geforce RTX 3080“, 3 cevna svetla u boji, matična ploča, procesor i još jedan uređaj za napajanje.

U saopštenju se navodi da se niko od putnika nije prijavio kao vlasnik računarske opreme, te da će krivična prijava biti podneta protiv 36-godišnjeg vozača autobusa iz Podujeva.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.