Srpska teniserka iz Gračanice igra za Kosovo?

Izvor: RTK2 (Tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Srpkinja Marija Đorđević mogla bi da zaigra za tenisku reprezentaciju Kosova u prvom učešću u Fed kupu od kada su postali članica ITF-a.

Marija je rođena u Gračanici, a do sada ni jedan srpski sportista nije predstavljao Kosovo.

"Razgovarao sam sa Marijom i ona je izrazila spremnost da igra za Kosovo, ali sam joj rekao da mora da se posavetuje i sa ocem. Rekao sam joj da joj je jedina šansa da igra u Fed kupu preko nas, a ona voli tenis i bila bi šteta da propusti ovakvu priliku", objasnio je Škeljzen Domi, predsednik Teniskog saveza Kosova.

Marija Đorđević je najtalentovanija teniserka na Kosovu, u oktobru i novembru je osvojila turnire u Gračanici i Prizrenu u konkurenciji igračica do 18 godina, oba puta pobedivši u finalu Albanku Bleartu Ukenađaj.

Beli sport može biti prvi koji će da "probije led", odnosno da Srpkinja nastupi za reprezentaciju Kosova.

"Moramo da ostavimo politiku, ovo je sport", izjavio je Domi.

Kako navodi prištinski Zeri, Marija je spremna da nastupi za reprezentaciju Kosova, ali će konačnu odluku doneti posle konslutacije sa svojim ocem.

Selektor reprezentacije Kosova Arben Islami nada se da će imati Mariju na raspolaganju za Fed kup.

Glavni razlog zašto Marija Đorđević razmišlja o igranju za Kosovo je zbog toga što je gotovo nemoguće da zaigra za reprezentaciju Srbije zbog  kvalitet srpskih teniserki.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.