Srpska misica anđeoskog glasa: "Svaki dan se molim Bogu za mir na Kosovu i Metohiji, i dalje živimo u strahu"

Za devojke sa Kosova vežu nas legende. Verovanje je da su najlepše devojke upravo južnjakinje vrele krvi, a to potvrđuje i Katarina Šulkić, nova misica Srbije.

Lepa devojka iz Kosovske Mitrovice ističe da je prvi put stala na štikle na ovom prestižnom izboru, ali i da je neobično što se uopšte i takmičila budući da dolazi iz patrijahalne porodice. 

"Posvećeni smo Bogu, od malena idem u crkvu na liturgije, sa mamom i sestrama pevam u crkvenom horu, odatle i potencijal za muziku jer sam tu prvi put pevala," rekla je Katarina. 

Njen otac u početku nije odobravao njeno učešće na ovakvoj vrsti takmičenja. Na kraju je i tata popustio savetujući je da poštuje ono čemu su je učili i da sve radi na pošten način. 

Nije poželela mir u svetu, ali jedno jeste: 

"Pre svega se molim za zdravlje i za mir na Kosovu i Metohiji. To mi je nekako prva želja i molba koju upućujem Bogu. Jednostavno volela bih da ovaj narod na Kosovu, posebno u enklavama na jugu pronađe mir jer živimo i dalje sa strahom." 

Ceo intervju sa misicom Katarinom Šulkić možete pogledati u prilogu iz Exploziva.
 

B92

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.