Srpska: Ivan Todosijević novi ministar lokalne samouprave u Vladi Kosova

Ivan Todosijević novi je ministar administracije lokalne samouprave u Vladi Kosova. On je "danas zvanično postavljen na ovu funkciju", a na predlog liste Srpska, saopšteno je iz ove liste. Vlada Kosova još uvek nije zvanično potvrdila imenovanje, dok je medijima, uz saopštenje, iz Srpske dostavljena i fotografija Todosijevića i kosovskog premijera, Ise Mustafe.

Todosijević je stupio na ministarsko mesto za lokalnu samoupravu posle ostavke Mirjane Jevtić, koja je bila na čelu ovog ministarstva nakon što je smenjen Ljubomir Marić.

Smena Marića i postavljanje Jevtićeve izazvala je u javnosti vidljiv sukob unutar Srpske liste, posebno između članova iz redova Srpske napredne stranke i Pokreta Socijalista na KiM-u, koji i dalje traju. O tome detaljnije čitajte na našoj tematskoj stranici "Sukob u Srpskoj"

Jevtićeva će sada obavljati funkciju zamenice ministra kosovskog ministarstva za rad i socijalno staranje, navode takođe iz Srpske i dodaju da "ove predloge promena" podržava i "većina članova" poslaničkog kluba liste.

Ivan Todosijević je široj javnosti poznat kao predsednik Privremenog organa opštine Zvečan u sistemu Republike Srbije. Imenovan je na to mesto 2015., a u trenutku tog imenovanja bio je direktor Javnog komunalnog preduzeća u Zvečanu. Todosijević je bio i kandidat za gradonačelnika opštine Zvečan na kosovskim lokalnim izborima, ali je kandidaturu povukao pre održavanja samih izbora.  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.