Srbinu iz Mitrovice i njegovoj porodici prete prinudnim izbacivanje iz kuće

Danilo llić iz Kosovske Mitrovice, koji je pre trinaest godina kupio kuću u centru Severne Mitrovice, mogao bi od sutra da ostane bez nje, jer mu preti prinudno iseljenje iz kuće.
 
Jedan kosovski Albanac dobio je sudski spor, u kojem Ilić uopšte nije učestvovao, da je vlasnik imanja i kuće. Apelacioni sud u Prištini mesecima ne rešava predlog Ilićevih advokata da postupak ponovo bude rešavan pred sudom.  
 
Ilić nije učestvovao u sudskom sporu jer, kako kaže, od suda nije dobio ni jedan poziv za parnicu, osim presude da mora da napusti kuću. Za sutra je najavljeno njegovo prinudno iseljavanje iz kuće koja se nalazi pored škole Sveti Sava u strogom centru grada.
 
"Saznao sam da će u petak pokušati da me isele odavde, obraćao sam se svim sudovima niko nije hteo ništa da preduzme. Jednostavno ne znam kako da se ponašam i šta da radim. Meni i mojoj porodici je ugroženo to osnovno pravo na normalan živo," rekao je Ilić.
 
On je naglasio da se oseća dikriminisano od svih kosovskih organa, jer je uvek nailazio na zatvorena vrata. Dodaje da je očekivao da počne da radi punim kapacitetom sud u Mitrovici kako bi pravdu potražio pred ovim sudom i kako bi slučaj bio rešen na pravedan način.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.