Srbija pustila iz pritvora odbornika PSD Bljerima Maćastenu

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Opštinski odbornik u Podujevu iz redova PSD, Bljerim Maćastena (Blerim Maçastena), pušten je iz Pritvorskog centra u Prokuplju u Srbiji, gde se nalazio od decembra prošle godine. Vest za Kohu potvrdio njegov nećak Aljtin (Altin) Maćastena, koji je rekao da na Kosovo dolazi zajedno sa svojim ujakom Bljerimom.

„Pušten je, ali ne mogu ništa više da kažem“, rekao je kratko.

Bljerima Maćastenu uhapsila je 12. decembra 2020. godine u blizini sela Mirovce srpska policija. Tog dana sa njim je bio Berat Međuani (Mexhuani), koji je pušten 14. decembra 2020. Oni su 12. decembra otišli ​​u šetnju, ali prema navodima policije, zbog magle su mogli da izgube orijentaciju i uđu na srpsku teritoriju.

U aprilu ove godine, Bljerim Maćastena je poslao pismo koje je u Skupštini opštine Podujevo pročitao odbornik LDK Ćendrim Softoli (Qëndrim Softolli). Ovim pismom zahvalio se kolegama na interesovanju koje su pokazali za njega.

„Zasad zatvorske vlasti imaju korektan pristup prema meni, dobrog sam zdravlja, znam da vas ove dve stvari najviše zanimaju. Članovi porodice me posećuju redovno jednom nedeljno. Takođe, ambasador Kosova u Beogradu, gospodin Jetiš Jašari, redovno me posećuje jednom mesečno. Obe strane me obaveštavaju o događajima u zemlji. Dragi prijatelji, želim vam poštenje na poslu, dobar rad za opštinu i posvećenost državi, želim vam zdravlje i sve najbolje u životu. A vaš prijatelj mora da ostane onako kako se to zaslužuje, kako su ga obrazovali porodica i društvo“, napisao je Bljerim Maćastena u ovom pismu.

Na lokalnim izborima 2017. Maćastena se kandidovao za opštinskog odbornika Samoopredeljenja, ali nakon odlaska nekih zvaničnika ove stranke, Maćastena je naveden kao deo PSD.

MSP Kosova traži da srpska policija pusti uhapšenog Podujevčanina

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.