"Srbija krši sporazume, Tahiri optužila Evropsku uniju" (VIDEO)

Izvor: GazetaExpress (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Srpska strana i dalje krši sporazume o energetici i telekomunikacijama.

Kasnije, na osnovu sporazuma postignutih u Briselu, ona mora da podnese zahtev za licencu u kosovskim institucijama, prenosi KTV.

Ministarka za dijalog, Edita Tahiri, optužila je srpsku stranu da je uradila isto što i prvi put kada su dokumenta (za licencu, prim.red.) odbijena zbog kršenja.

Ona smatra da kosovska strana nije izvršila dovoljan pritisak na Srbiju, ali ovim upire prstom na Evropsku uniju.

KohaVision zatražila je od portparola Mogerini, Maje Kocijančič, odgovor na pitanje zašto se kasni u primeni sporazuma. Ali, odgovor nismo dobili.

U Regulatornoj kancelariji za energetiku su nam rekli da bez formalne registracije, Energosever ne može da podnese zahtev za licencu.

Prema informacijama iz ove kancelarije, ovaj neuspeh izaziva probleme oko regulisanja tržišta za druge dve kompanije koje su se prijavile.

Sa druge strane, još uvek je u toku licenciranje kompanije KEDS, a u cilju pokretanja razgovora o poslovnim vezama, prenosi Koha.net. Ona ne može da pristupi severu, a građani nastavljaju da plaćaju energetske gubitke u tom delu Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.