Srbija je prisluškivala i dalje prisluškuje Kosovo

Izvor: Info-ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan
 
Srbija nastavlja da prisluškuje ljude i važne institucije Kosova, prenosi KTV. Prisluškivanje izvodi u raznim oblicima, prisluškivanjem ljudi i važnih segmenata ekonomije.
 
Da bi to učinila, Srbiji nije tako teško, jer se prisluškivanje i dobijanje informacija sa Kosova može učiniti na različite načine.
 
Arianit Dobroshi, poznavalac pitanja prisluškivanja, kaže da glavni problem leži u činjenici da neke od telekomunikacija Kosova prolaze kroz Srbiju.
 
Srbiji je vrlo lako kontrolirati, posebno kroz fiksnu telefonsku komunikaciju, jer sva prolazi kroz nju, prenosi Koha.net.
 
No, ovdje nije isključeno prisluškivanje u fizičkom obliku sa različitom opremom. Za tako nešto, izvještavano je u raznim medijima u kojima se navodi da na sjeveru Kosova postoje razni centri za nadzor koji se koriste od strane Srbije.
 
Predsjednik parlamentarne Komisije za nadzor pri Kosovskoj obavještajnoj agenciji, Haxhi Shala, rekao je za KTV da kosovske institucije još od 2013. godine znaju za prisustvo antena i raznih prislušnih aparata na području sjeverne Mitrovice.
VIDEO https://vimeo.com/138887134

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.