Srbi za Srbe: 35.000 evra za 17 porodica na KiM

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, uručila je ove zime, u okviru Velike božićne humanitarne akcije, pomoć u vrednosti od 35.000 evra za 17 srpskih porodica na Kosovu i Metohiji.

Predstavnici ove više puta nagrađivane humanitarne organizacije, kako navode, i ovaj vikend su proveli na Kosovu i Metohiji.

„Pomoć se ogledala u kupovini traktora, alata za stolarske radove, opreme za proizvodnju vina, pokućstva, stolarije, građevinskog materijala,“ podelili su informaciju na svojoj Fejsbuk stranici.

Tokom ove akcije pomogli su i saniranje kuće u kojoj živi osmočlana porodica Trajković iz Poneša u opštini Gnjilane.

„Kuća je sanirana, opremljena i dovedena je voda na veliku radost čak šestoro dece,“ poručuju iz organizacije.

Ovoj akciji priključili su se Eparhijska dobrotvorna organizacija „Majka devet Jugovića“, H.O. „Radosti moja“ iz Štutgarta, „Mladi za Kosmet“ iz Podgorice, opština Novo Brdo i profesori Vladan Pavićević i Svetomir Milojević sa Tehnološkog fakulteta u Beogradu.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe prikuplja pomoć za socijalno ugrožene porodice širom Balkana koje imaju više dece i redovno izveštavaju, kako u uplatama, tako i o konkretnim ulaganjima. Za rad imaju blagoslov SPC.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.