Srbi uhapšeni zbog krijumčarenja goriva

Dvojica Srba, N.R. (1986) i M.T. (1995) – uhapšena su danas zbog krijumčarenja preko 20.000 litara goriva, upravo je saopšteno iz Kosovske policije. 

Hapšenje je sprovedeno nakon što je, u regionu Vitomirice, kod Peći, nadzornim kamerama snimljeno kretanje kamiona kojim su uhapšeni upravljali. Kamion je, zatim, zaustavljen i u njegovoj prikolici pronađen je modifikovani rezervoar za ilegalni transport goriva, sa više od 20.000 litara naftnih derivata, navode iz KPS-a. 

Osumnjičeni nisu imali odgovarajuću dokumentaciju, pa se veruje se da je gorivo krijumčareno iz centralne Srbije, i oni su, po nalogu nadležnog tužioca – uhapšeni, dodaju iz policije.

Podsetimo, prošle nedelje na Severu Kosova uhapšen je Srbin nakon što je u vozilu, kojim je upravljao, pronađeno 1.000 litara goriva.

Na Kosovu je od kraja marta na snazi odluka kosovske vlade prema kojoj se sprovode "recipročne mere" protiv Srbije u prevozu gasa i nafte, te tako firme koje poseduju sertifikate za prevoz ove robe, izdate od strane srpskih institucija – nevažeći su i ne mogu ovu vrste robe da prevoze na KiM. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.