Sprečen pokušaj teške krađe u Zubinom Potoku, uhapšene tri osobe

Policija rs
Foto: Shutterstock

Kosovska policija regiona Sever uhapsila je tri osobe od kojih dve koje su zatečene na mestu izvršenja teška krađe u Zubinom Potoku, a treću tokom dalje istrage, u severnom delu Mitrovice, saopštila je danas Kosovska policija regiona Sever.

Policijski službenici PS Zubin Potok, prethodnog dana su u 00:03, u sklopu Operativnog plana ”Sprečavanje krivičnih dela”, uhapsili Srbina sa Kosova, M. L. (1997.), na licu mesta prilikom pokušaja teške krađe u blizini stadiona „Mokra Gora“.

Druga osoba je uhapšena tokom bekstva na magistralnom putu u pravcu Zvečana, u saradnji sa policijskom stanicom u ovoj opštini. Reč je takođe o Srbinu sa Kosova C.M (2000).

Akcijom policije sprečeno je izvršenje teške krađe. Uhapšenima je potom određena mera pritvora.

Iz regiona Sever navode da je daljim operativnim radom i istragom, pronađena oprema i mašine za kripto valutu koje su konfiskovane.

Akcija međutim, nije ovde završena, već su regionalni istražitelji u saradnji sa odsekom istrage protiv narkotika, i uz podršku Regionalne interventne jedinice, izvršili pretres jedne lokacije u severnom delu Mitrovice.

„Tokom pretresa pronađena je izvesna količina opojnih sredstava, a vlasniku stana
R.B.(1997) određen je pritvor od 48 sati“, dodaje se u saopštenju.

Tokom pretresa pronađeno je i konfiskovano: 61 tableta – zelene boje i jedna tableta bele boje, nalik “Ekstaziju”, jedna digitalna vagica, preko 50 grama opojne droge Spid i jedan mobilni telefon.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.