Spomenik zahvalnosti Francuskoj prekriven crnom tkaninom

Članovi Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji prekrili su Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu crnom tkaninom, izražavajući nezadovoljstvo odlukom suda te zemlje da pusti na slobodu bivšeg komandanta "Oslobodilačke vojske Kosova", Ramuša Haradinaja, koga Srbija traži zbog ratnih zločina.

Predsednik Udruženja, Simo Spasić, rekao je ispred spomenika da je jučerašnjom odlukom francuskog suda ubijena pravda.

"Od same odluke još više boli obrazloženje suda. Da je i malo pravde, Haradinaj bi na osnovu onoga što je sam priznao u svom dnevniku bio osuđen na doživotnu robiju," rekao je Spasić građanima koji su u rukama držali fotografije ubijenih na Kosovu i Metohiji.

On je dodao da su porodice ubijenih i kidnapovanih na KiM-u spremne da se pomire sa albanskim porodicama, ali da se nikada neće pomiriti sa zločincima.

Kolona od nekoliko stotina građana uputila se, potom, ka "zidu plača" ispred Doma Narodne skupštine koga će, takođe, kako su najavili, prekriti crnom tkaninom.

N1/Beta


Pročitajte još:

Haradinaj u Prištini: Srbija najgori protivnik, potrebno pokazati gde joj je mesto. U Mitrovici protest

Vučić: Dozvoljeno je Srbima seći uši, vaditi oči, ali važno da Srbi uvek budu na stubu srama

Oslobođen Ramuš Haradinaj: "Moje oslobađanje je pobeda Albanaca nad Srbijom"

 

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.