Spirić: Svaki građanin može da očekuje boljitak u narednoj godini

Foto: KoSSev

Predsednik privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, održao je danas konferenciju na kojoj je rekapitulirao projekte sprovedene u prethodnoj godini i izrazio zahvalnost zbog podrške države Srbije i njenih institucija – „Biće puno izazova, ali ako budemo složni i ujedinjeni, uspećemo u svemu“, poručio je građanima u susret novoj godini.

Radovi na 94 stambenih jedinica na više lokacija u gradu su u završnim fazama. Nedavno je završen i konkurs za dodelu ovih stanova, a komisija radi na selekciji prijavljenih porodica, najavio je danas Spirić dodajući da je u završnoj fazi i gradnja gradske kapele na gradskom groblju u Rudaru koja će olakšati i organizovanje sahrana u skladu sa svim epidemiološkim merama.

Za kapelu je izdvojeno 15.5 miliona dinara i njen završetak se očekuje do kraja godine.

U završnim fazama su i radovi oko mosta kao i izgradnja pristupne saobraćajnice u ulici Ive Lole Ribara čija se finalizacija očekuje početkom naredne godine.

Završavaju se i radovi na rezervoarima u Mitrovici i Zubinom Potoku koji će poboljšati snabdevanje iz regionalnog vodovoda.

Državi Srbiji zahvalio je i na vidovima podrške koji ne podrazumevaju samo infrastrukturne projekte, već i pomoć pri zapošljavanju mladih.

„Zahvaljujući Nacionalnoj službi za zapošljavanje, lokalnim akcionim planovima, ali i čitavoj državi koja je pokrenula projekat zapošljavanja mladih do 30 godina kroz program Moja prva plata i mi na nivou grada možemo da se pohvalimo da je 150 mladih ljudi do 30 godina angažovano kroz zdravstvene i kulturne ustanove, lokalnu samoupravu, ali i javna preduzeća,“ rekao je on pozivajući sve nezaposlene da aktivnije prate programe NSZ i prijavljuju se, jer „se posao traži, ne čeka“.

Spirić je danas izrazio i zadovoljstvo zbog izglasavanja Zakona o budžetu koji je prema njegovoj oceni „značajan i ohrabrujući za srpski narod jer pokazuje da je usmeren ka svakom čoveku i potvrda je da će i u narednoj godini biti redovnih plata i sredstava“.

To je pre svega zasluga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali svoj doprinos dali su i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković i njegov zamenik, Miljan Ranđelović, istakao je Spirić.

Posebnu zahvalnost izrazio je i Gradu Beogradu čijim se sredstvima završava druga zgrada takozvanog samačkog bloka u Kosovskoj Mitorvici. Prva zgrada sa 20 stambenih jedinica useljena je septembra ove godine, dok je završetak radova na drugoj najavljen za januar.

„Nemerljiv“ je bio i doprinos Kancelarije za KiM, kako finansijski tako i organizacioni, u borbi protiv pandemije SARS-CoV-2.

„Zdravstveni centar je u ovoj godini, kako u Mitrovici, tako i zdravstvene institucije u svim srpskim sredinama zaposlio veći broj ljudi“, naveo je Spirić.

Podsećamo, u sklopu ZC počela je sa radom oktobra ove godine i PCR laboratorija.

Ponovo je pozvao građane da nastave da se pridržavaju mera i da se ne opuštaju tokom predstojećih praznika najavivši da će se lokalni krizni štab pridržavati svih preporuka centralnog.

„Kosovska Mitrovica i njeni građani su već unazad par meseci pokazali odgovornost i verujem da će tako ostati i u narednom periodu. Da se pridržavamo svih tih mera kako bismo sačuvali ono što je najvažnije i najbitnije – živote i zdravlje“, rekao je Spirić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.