Specijalno tužilaštvo Kosova: Odložen štrajk 

19:10 – Odložen štrajk 

Nakon sastanka sa glavnim tužiocem Specijalnog tužilaštva, zamenikom tužioca i direktorom Sekretarijata tužilačkog tužilaštva Kosova, od kojih su dobili obećanje da će njihovi zahtevi biti ispunjeni, zaposleni u Specijalnom tužilaštvu Kosova su odložili štrajk na koji su stupili danas zahtevajući da im se ispune svi zahtevi.

10:47 – Generalni štrajk u Specijalnom tužilaštvu Kosova

Zaposleni u Specijalnim tužilaštvu Kosova danas su stupili u generalni štrajk. Traže da im se ispune zahtevi koji se odnose na isplatu dodatka zbog uslova rada i unapređenje onih koji su položili pravosudni ispit.

Predsednik Štrajkačkog odbora, Šeremet Fejza, rekao je za "Zëri" da su se svi zaposleni u službama Specijalnog tužilaštva Kosova saglasili da u ponedeljak počnu generalni štrajk koji će trajati do ispunjavanja njihovih zahteva.

Oni zahtevaju da im se retroaktivno isplati dodatak koji su do sada imali zbog uslova rada, da im se taj bonus ne ukida bez obzira da li se tužiocima povećavaju plate ili ne, a traže i unapređenje pravnih zvaničnika koji su položili pravosudni ispit i podneli zahtev za unapređenje, kao i svih onih koji za to ispunjavaju zakonske uslove.

U štrajku ne učestvuju tužioci, a do sada niko nije odgovorio na zahteve štrajkača, koji su predstavljeni pre nedelju dana kada je počeo jednosatni štrajk upozorenja.

Comments

comments



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.